Pengsan dikerjakan peragut
Oleh MANIRAH OTHMANmanirah.othman@kosmo.com.my
MAZLINA terlantar di katil hospital sambil disaksikan suaminya, Abdul Jalil Sulong (kiri) dan anaknya, Nur Aqidah akibat diragut di Jalan Tengku Omar, Kampung Wakaf Tembesu, Kuala Terengganu semalam.
KUALA TERENGGANU – Peragut terus mengganas dan kali ini, seorang lagi wanita hampir menjadi korban dalam kejadian ragut di Jalan Tengku Omar, Kampung Wakaf Tembesu, Kuala Terengganu pukul 11 pagi semalam.
Mangsa, Mazlina Nawang, 45, pengsan selepas jatuh tersembam di atas jalan raya, patah dua batang gigi dan cedera di bahagian muka selain lebam pada anggota badan lain.
Mangsa yang bekerja di kedai dobi di Sekolah Menengah Teknik Wakaf Tembesu ketika itu dikatakan sedang dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Mengabang Panjang, Batu Rakit.
Ketika tiba di tempat kejadian, motosikal yang ditunggangi bersendirian tiba-tiba dihimpit sebuah motosikal lain sebelum lelaki yang menaiki motosikal itu menarik beg tangan di dalam raga motosikalnya.
Bagaimanapun, salah satu tali beg tersebut tersangkut pada raga motosikal mangsa menyebabkan mangsa hilang imbangan lalu terbabas dan tersembam hingga pengsan menyebabkan peragut itu terus melarikan diri.
Menurut anak sulung mangsa, Nur Aqidah Abdul Jalil, 23, dia mengetahui tentang kejadian tersebut selepas mendapat panggilan daripada orang tidak dikenali melalui telefon bimbit ibunya.
“Pemanggil memaklumkan ibu saya sedang dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) kerana kemalangan dan saya bergegas ke sana.
Dapatkan berita selanjutnya di Kosmo!.

*****************************
ya Allah, ya Rabb lindungilah kami dan keluarga kami dan bukakanlah pintu hati mereka ini supaya bertaubat dan mejauhi perkara yg mungkar.

kpd mereka yg berkuasa dan mempunyai kuasa, pls tengok dan put more effort demi utk rakyat bukan hanya janji2 manis mahupun kata2 yg terbentang di sepanduk, lencana apa saja , ia bukan untuk dipamerkan atau didagangkan...............

date Friday, May 29, 2009

4 comments to “lagi dan lagi kisah itu menjadi sejarah kehidupan...”

  1. ummzaid
    May 29, 2009 at 11:59 AM

    ameen ...

    kak fikir elok kalau polis lebih kerap dan lebih ramai meronda..

    lebih2 lg time2 ramai wanita2 keluar..sbb wanita lah ramai yg jd mangsa...

  1. Purple Crayon
    May 29, 2009 at 1:42 PM

    amiin.
    kak pernah polis ckp depa tak cukup staff nak ronda, naik kereta peronda.
    di kg2 , balai polis kecik je kdgn2hanya 2-3 staff bertugas on duty.

    ada yg ckp...polis ronda sejam..lepas tu org jahat dtg balik...maksudnya polis tak dpt meronda setiap saat dan minit.

    ada jugak yg ckp..klu nak tmbhn kawalan...kumpul duit sama2 penduduk byr kat polis kira jaga khas tuk kawsn tu. ada ka yg mau kerjasama mcm tu?

    polis ckp, org ramai kena bertindak dgn berhati2 jgn beri peluang penjenayah melakukan aktiviti mereka.

    ad stgh satff polis bila dibuat aduan. jwpnya mcm ni:
    "alaa kes ni lagi..dgn mimik muka yg `cukup best'.`dah tau ni kwsn ragut kenapa tak hati2".
    org tu jwp balik "saya bukan org kwsn ni mana saya tau ni kwsn ragut. klu dah kwsn ragut apa pasal tak tulis "ini kwsn ragut , berhati2 kerana POLIS sgtlah busy!"

    bukan polis je yg diletakkan amanah ni kan..org atas buatlah something..ubah sistem...bnyk kena betulkan.

  1. Tirana
    May 29, 2009 at 1:50 PM

    Ye ke Azwari polis tak cukup staff? Polis-polis tu diarah buat kerja "lain" sbb tu la tak cukup nak kawal jenayah ragut tu...

  1. Purple Crayon
    May 29, 2009 at 7:52 PM

    :)...malas nak komen bab ni kak.ada polis yg perihatin ada yg tak endah je bila ada org buat laporan.bab tak cukup staff ke tak...meh kita tanya sama itu menteri kslmtn dlm negeri...

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu