Sebulan lalu musim doroyan (durian), kemudian musim selsema khnizir berleluasa hinga kini maka makin tenat nampaknye, musim kemalangan jalan raya ...rata2 ada je kes kemalangan yg dilaporkan dan makin meningkat......ni musim demam.....bertambah ramai yg demam.

Ya Allah Tuhan kami, lindungilah kami daripada segala bahaya, bencana dan penyakit2 termasuk penyakit fitnah.Aamiin.

Kak dib, moga cepat sembuh dp demam.

Kak Ani, didoakan anak2 akak sembuh dp demam dan abg Osman cergas seperti sediakala.

Shazana, moga cepat sembuh dp demam, nanti saya beli 100 plus...ni hari2 kena milum barli panas tau.

Susan, sahabat yang terlibat dalam kemalangan haritu makin bertambah sihat..cuma masih perlu menjalanai rawatan di Sunway Medical Centre terutamanya pada wajah dan bhgn gigi. Buat masa ni, giginya yg bhgn atas patah ketika kemalangan, jadi doktor masukkan wayar di situ utk mengikat bhgn rahang atas. Insya-Allah, maybe sehari dua ni dptlah Susan keluar dp hospital. Namun, katanya lebih ceria duk spital kerana sentiasa shbt2 dan students datang. Yelah mak ayah dan ahli keluarga jauh di Canada sana.

Maklumat terkini aku terima dp seorang pelajarku. Tadi dia masuk kelas dan tanya Miss tak nak tahu ke napa sya tak dtg semalam?Aku tanya kenapa? Jawabnya `sahabat saya daripada kolej lain kemalangan dilangar kereta ketika sedang melintas di kawasan pejalan kaki di area sunway ini. Dia koma skg miss'. Astagfirullah....berlaku lagi insiden ngeri ini di Sunway. Aku kemudiannya minta students2 aku yg Muslim ni membaca al-fatihah dan berdoa moga pelajar itu, Suraya (kalau tak silap namanya) cepat sedar dan sembuh, moga kita semua serta keluarga selamat, sihat dan dalam peliharaan Allah.

date Tuesday, August 4, 2009

8 comments to “Macam-macam musim.....”

  1. Tirana
    August 4, 2009 at 8:56 AM

    Azwari...

    Jihadi dan Amani tengah deman sekarang ni...yang lain2 belum lagi..Biasanya kalau sorang demam..habis semua berjangkit.

  1. kz
    August 4, 2009 at 9:40 AM

    kak dib pun demam gak ke?
    ameen....semoga semuanya dlm lindungan Allah Taala..

  1. Anonymous
    August 4, 2009 at 11:10 AM

    ye ker, moga cepat sembuh dan ceria seperti selalu.akak mesti letih kan jaga anak2 sakit.akak pun kena cukup rehat juga yer.

    aritu kak dib reply sms ckp anak dia dah sembuh, dia pulak demam. letih la tu kut jaga anak kat hospital 12 hari kat ward tu.

    Amiin. semoga kita semua sihat dan ceria serta diRahmati Allah.
    p.crayon.

  1. Ms Diamond
    August 4, 2009 at 2:43 PM

    Shima, leni suara koi mcm Ella, rock lg ada..hehe. Sume ada ni, batuk, sakit tekak, selsema...sib baik takde tanda2 sakit khinzir tu..

    intanrh.

  1. Anonymous
    August 4, 2009 at 9:14 PM

    peghhh....suka lagu ella berduet dgn mamat sorang tu ceria je lagunya... seperti biasa koi taktau atau lupa tajuk lagu dan nama penyanyi lelaki itu. takper tak masuk peksa hehehe.

    nauzu'billah minta dijauhkan Allah dp segala penyakit berbahaya. Intan, aok bnyk sngt makan masak lemak gulai patin kat kedai pak yusuf tuh hehehe, err tapi aok tak mkn doroyan kan :). kalau koi pegi lagi ke temerloh nak ajak aok bwk beli dodol kukus yg murah hehehe.

    p.crayon

  1. Anonymous
    August 4, 2009 at 9:18 PM

    intan, u too get well soon. Syafakillah. Moga dalam Rahmat Allah selalu. :)

    p.crayon.

  1. nenek
    August 6, 2009 at 11:57 PM

    Shima...nenek dah kembali sihat...terima kasih atas ingatan dan doa dari shima dan sahabat2 yang lain...bila agaknya dapat jumpa lagi?

  1. Anonymous
    August 7, 2009 at 8:06 AM

    Alhadmulilah nenek dah sihat dan ceria seperti selalu yer ;)
    Meh le sini....sya bwk round2 sunway ni...aritu tak sempat kan :)
    p.crayon.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu