Semalam ketika sedang bersahur bersama ibu dan ayahku, pintu rumah diketuk memaklumkan seorang jiran yang tinggal di hujung blok ni tak menyahut bila si isteri mengejutkan beliau. Abah aku pergi dulu dan maklumkan pakcik Din dah tak ada. Kemudian kakikatangan hospital datang untuk buat pengesahan. Aku, mak dan sepasang suami isteri di sebelah rumah pakcik ni membuat apa yg patut sementara menunggu orang lain datang. Abah ku selepas solat subuh bergegas semula ke rumah itu untuk menguruskan jenazah.

Tghri ni ketika dlm perjalanan dp kg ke Sunway, aku mendapat sms dp Ina memberitahu sahabat lama ...kami memanggilnya `Mami' yang sama-sama belajar di UIA dulu telah meninggal dunia harini di Melaka kerana barah hati. Kpd shbt2 yang membaca blog ini dan mengenali Mami jika ada info terkini beritahulah ya.

Al-Fatihah, moga Allah mengampuni sahabat-sahabat ini dan ditempatkan bersama org2 yang soleh dan solehah.Amiin.

date Monday, September 7, 2009

15 comments to “di tempat yang abadi....”

  1. INTAN
    September 7, 2009 at 9:23 PM

    al fatihah utk mereka

  1. Tirana
    September 8, 2009 at 4:16 AM

    Semoga roh mereka dicucuri rahmat oleh Allah.

    Lama sungguh kak tirana tak masuk blog azwari ni..macam tak sempat aje sekarang ni.. Sempat update blog sendiri pun dah syukur sangat..hehehe..

  1. INTAN RH
    September 8, 2009 at 8:12 AM

    Takziah kpd kedua2 keluarga arwah. Moga ditempatkan dikalangan org2 yg soleh.

  1. Kunang-Kunang
    September 8, 2009 at 8:21 AM

    Alfatihah untuk ruh Ummi dan ruh Pak Chik Din.

    Takziah kepada keluarga mereka. Semoga tabah dengan ujian Allah ini.

  1. ubilepih
    September 8, 2009 at 4:25 PM

    Al Fatihah!!.

    Kamu di UIA tahun bila,amik apa..kalau bole wa tahu.

  1. Anonymous
    September 8, 2009 at 5:55 PM

    terima kasih sahabat2 semua.Amiin.
    Nama sahabat tu Eliza tapi dikenali dgn panggilan `mami' (bukan ummi yer kak). Beliau ni ibarat `ibu' lagi2 pd aku yg ketika itu `cute' (ayat perasan)boleh bermanja dgn dia.dia mmg amik berat pd shbt2.

    Aku grad thn 98. Human sciences - major history & civilization. Kita pernah bertemu ke di sana?
    p.c.

  1. Anonymous
    September 8, 2009 at 5:57 PM

    kak Tirana, balik kg P.B tak raya ni?jemput ke rumah ye kak.
    shbt2 yg ke utara, jemputla dtg ye.
    kak ani, tak turun utara ke?
    p.c.

  1. ubilepih
    September 9, 2009 at 12:45 PM

    Ha..ha..ha..tak tau lah pernah bertemu ke tidak sebab seingat wa wa tak pernah masuk U..ha..ha..dulu wa ada beberapa orang kawan kat situ..tapi wa dah tak ingat dia amik bidang mende...la ni dah lost contact.

  1. Anonymous
    September 10, 2009 at 12:30 AM

    :).klu dapat contact balik shbt2 lama mesti best kan.ni pndpt wa la... uia dulu amat bereza dgn skg.dulu walau tak semua stndts jadi apa yg nak dia nak jadikan sekurang2nya nampak juga matalamat penubuhan univ tu... skg wa nengok suasana dlm tu sosialnya mcm kat london je.cuma education wise...ok lagi kut :)
    p.c

  1. ubilepih
    September 10, 2009 at 12:49 PM

    Dulu tokey lain SIS..ha..ha..ha..dengar kabornya ada bebudak sekarang yg belojor kat situ buat partime jadi call girl..alamak!!!

  1. Anonymous
    September 11, 2009 at 6:30 AM

    ye la...it's true bro.betoi apa hang ckp tu...tokey lain, nakhoda lain, kelasi lain......

    nak kata apa.....kat mana2 pun aku dengar hal2 mcm ni ada berlaku dan kerap berlaku cuma bila suatu institusi tu ada kaitan dgn nama Islam maka ramailah yg akan buka mata ye tak.bnyk lagi cerita aku dgr cuma tak sedap telinga mendengar, mata memandang untuk diceritakan, sedih pun ada dgn hal2 mcm ni
    p.c.

  1. ubilepih
    September 11, 2009 at 11:58 AM

    Sis masa kat sana dulu lu ada kenal tak student nama Nik Sahira budak wangsa maju..mcm anak mamak sikit...sorang lagi kawan dia nama Anita budak Nogori..saja tanya kot2 depa bach lu.

  1. Anonymous
    September 12, 2009 at 5:29 PM

    Ubi, kalau nama tu aku tak ingat ...nengok muka insya-Allah boleh kenal kut kalau batch aku la at lest 2 thn senior or junior.
    Anita tu nama mcm kenal.Anita tu amik law ke? Thn bila Sahira dan Anita ni grad? course ape diowang amik?
    p.c.

  1. ubilepih
    September 13, 2009 at 11:13 AM

    Anita tu wa tak perasan amik apa..budak kurus tinggi,budak nogori area kat pelanggai nu.

    Nik Shaira tu amik sejarah kot..tah lah wa tak sure sgt...dulu dia org ni baik dengan arwah mak wa...
    nati lah wa ada gambar depa wa email lu..insy.

  1. Anonymous
    September 16, 2009 at 8:29 PM

    wa ada kenal anita budak nogori, junior i, dia amik law. rasanya mcm bukan yg bro cerita tu.

    kalau sejarah tu bidang wa la tp tak tau la dia junior ke senior wa.

    orait.
    p.c.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu