"Film 786'' is a movie that Holland has made in which our beloved prophet(S.A.W.W), is made fun of.60 million Muslims can destroy the economy of Holland by taking less than 5 minutes to forward this message so that we can answer Allah Subhana Wa Tala when He asks us what actions did you take when His most beloved(S.A.W.W) was made fun of?
Ni email yg aku dpt dp sahabat di Auckland.
Aku letak di sini untuk tatapan shabat2 mungkin ada shbt yg dah tahu hal ini.

Denmark is Loosing Please don't let this mail stop in your pc.
Assalaam O Alaikum, Great News Hope you all know about the Denmark newspaper who made fun of our holy Prophet PBUH and till now they do not regret... let us make them regret for good....The Danish Ambassador, Prime Minister and Denmark National Channel; all are trying to do something just to stop the boycott by Muslims since last month through which their losses have reached 4 billion Euro. If we continue to boycott Denmark products 7 months more it could reach around 80 billion Euro's loss. Believers do not let this message stop in your PC. Please forward this text to as many Muslims as possible ... Can't u spare 15 minutes in order to spread this message among Muslims ... ASAP? REMEMBER THE PROPHET (SAW) MIGHT ASK YOU ON THE DAY OF JUDGMENT,' WHAT DID YOU DO WHEN THEY MADE FUN OF ME? HOW DID YOU DEFEND ME?' 7-up drink, LEGO, Cadbury chocolates, Hall Chewing gums or any product with barcode no. starting with 57 Please convince all Muslims to circulate this to Muslim ummah to ban Danish made products.

****************************
tq Asiah for the e-mail. Inilah cabaran dan ancaman dp org bukan Islam pd akhir zaman ni. Tak serik2 nak timbulkan masalah dgn umat Islam. Tambah lagi dgn masalah yg ditimbulkan oleh umat Islam sendiri yg seolah2 tak puas hati dgn tuntutan Islam itu sendiri.
Citer tentang aper yer movie ni. Aku cari2 kat internet, ni aku sertakan antara komen pembaca tentang isu ini:

786 is the sum of the Arabic letters of the opening phrase of the Koran.
Note that in Arabic each letter also serves as a number. The film you describe is Fina; 786 may be a code name for it.
The Dutch film Fitna (Arabic: فِتْنَةٌ‎) uses the Koran to explain current world events. Dutch parliamentarian Geert Wilders says his intent was to alert the West of the dangers of the totalitarian ideologies of the Arab-Muslim world.

Fitna shows Arab-Muslim leaders threatening to destroy the freedoms of the West. It also backs up each speech with a verse from the Koran.You can see the film at www.break.com/usercontent/2009/2/Fitna-D…Wilders produced this film because he is alarmed by the growing threat of violence in Islam.
He sees that the West's way of validating every culture as worthy of respect has blinded the West to a movement that wants to destroy it.

In Fitna, he shocks the West into hearing the messages that Arab-Muslim leaders give to their followers.1) Former member of the Analytic Red Cell Unit and best-selling author Brad Thor discusses Fitna with Glenn Beck . http://www.youtube.com/watch?v=JKVbp4k_h…

2) Freedom, Fitna & Islam: Geert Wilders on the Glenn Beck Show Geert Wilders http talks about his film. http://www.youtube.com/watch?v=TqjWvgQN8…--The population in Holland is almost 16.5 million people. Only 13 million are native Dutch. A new phenomenon is the influx of Muslims. Many Dutch feel that that Muslim immigration is disrupting the native Dutch culture. The trend is for Musims hold on to their culture and not learn Dutch ways or language. At this point Muslims make up over 4% of the population. Meanwhile the Dutch are fleeing to countries that have low Muslim populations.

Source(s):
http://plancksconstant.org/blog1/2009/02…www.break.com/usercontent/2009/2/Fitna

date Thursday, October 29, 2009

7 comments to “dulu Denmark, ni Holland pulak buat hal...”

  1. benludin
    October 29, 2009 at 5:24 PM

    rasanya tak wujud pun film 786 ni. mungkin ini satu propaganda utk memboikot musuh perniagaan.

    kalau ada jumpa pasal film 786 ni kat youtube atau google, sila bagi tau aku.mungkin aku tak jumpa.

    kalau betul tak jumpa, kita kena tapis email2 atau sms yg kita terima.elok dikaji dulu...:)

  1. Kunang-Kunang
    October 30, 2009 at 8:20 AM

    Macam2 usaha orang-orang kafir ni nak menghina nabi kita dan agama kita.

    Sayangnya orang islam sendiri sangat mengagungkan budaya dan apa saja hak milik orang kafir.

  1. Anonymous
    October 30, 2009 at 8:20 AM

    tq Ben.aku cari gak kat internet tp lum jumpa gak you tu8be.ada gak yg tanya betul ke movie ni ujud.aku buh kat blog ni pun nak pndgn shbt2 kut ada nengok dan leh pastikan betul ke tak isu ni.tq 4 ur advice Ben.aku tapis dgn buh kat sini ok kan hehehe.
    p.c.

  1. Anonymous
    October 30, 2009 at 8:28 AM

    ye kak,org yg bencikan Islam tak akan berhenti membuat onar.malah org Islam sendiri pun menambahkan lagi measalahnya.tentang movie ni pulak bak kata Bro Ben kita tuh maybe ni cuma propaganda, lum jumpa movie tuh kat internet.
    p.c.

  1. benludin
    October 30, 2009 at 11:25 AM

    pc,
    mungkin perkataan 'propaganda'yg aku guna tu tak brp tepat. lebih tepat lagi ialah 'hoax' atau 'berita palsu'.

    aku dulu pernah dpt email/sms berantai antaranya:
    1. petikan surah yasin ayat ke berapa aku tak ingat.email tu suruh kita amalkan ayat tersebut. tapi bila cek kat quran, baris atau sebutannya tak sama. (takut juga email dtg dr pengamal ajaran sesat)
    2. email yg mengatakan kfc goreng ayam tak halal. aku tak brp yakin sbb aku mengandaikan email tu dtg dari org McD...biasalah rival perniagaan.dengki mendengki.(aku pun x suka sgt kfc sebenarnya)
    3. sms berantai menyuruh kita forwardkan msg kpd 10 rakan supaya kita tdk ditimpa bencana. (aku andaikan pihak celcom/maxis yg suh sebar. depa juga untung) haha!
    4. ada juga email yg mengatakan anak sipolan hilang,siap ada gambar. bila aku call bapak budak tu,dia kata anak dia dah jumpa 3 bulan lepas...hahaha!

    last sekali. hati2 dgn email yg mempergunakan nama Islam contohnya. pengirim asal tau bila sebut pasal isu islam ni kita cepat sensitif/emosi.dia suh fwd bebanyak. entah2 dlm email tu ada virus.

    sekian.pesanan dari tukang urut batin. haha!

  1. ubilepih
    October 30, 2009 at 11:41 AM

    Chek betul2 dulu bila terima email berantai....kekadang depa nak provoke je

  1. Anonymous
    October 30, 2009 at 2:28 PM

    tq bro Ben.aku tak la forward email tuh (sib baik aku tak forward)aku buh sini hehehe.
    e-mail berantai or zaman sekolah dulu, surat berantai....mmg selalu ckp pasal2 hal keagaamaan pastu suh kita sebarkan kalau tak akan ditimpa musibah.sapalah punye kerja tu.

    Bro ubi, okeh boss ni dalam proses nak cek le ni hehehe.provoke mcm ni bahaya tul.
    p.c.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu