Ini bukanlah Aladdin Pot,Giant Pot,Carre Four Pot malah ia tak dpt di beli di mana2 hehehe.

Ni adalah hasil kerja tangan aku dan sahabat.Kami menyertai bengkel kerja tangan di kolej hampir dua bulan lepas.Kemudian pot ni perlu diwarnakan dan dibakar.Yg kaler kehijuan tu kwn aku punya.Yg warna kecoklatan tu aku punye.Aku berpuas hati lihat hasil kerjatangan sendiri untuk pertama kalinya.Harap2 lps ni dpt pulak buat cwn,piring hiasan sebagai satu set dgn teko tuh.

date Monday, September 22, 2008

14 comments to “Special Pot”

  1. azrie
    September 22, 2008 at 3:37 PM

    nak order bule?
    Nak jadikan perhiasan atas console table...
    cantiklah...

  1. Tirana
    September 22, 2008 at 4:48 PM

    Cantiknya pot ni..kreatif jugak Azwari ni rupanya..Nanti boleh tempah..hehehe

  1. INTAN RH
    September 23, 2008 at 8:36 AM

    What a nice handicraft. actually benda ni blh wat lbh cantik, klu guna teknik glaze, kilat nya memukau :).
    Yg ni teko design cina sebenonya..

  1. Purple Crayon
    September 23, 2008 at 11:04 AM

    wah,dah ada customer hehehe.Az,nak order yang mcm tu jugak ke?akak join bengkel baru bleh buat benda ni, klu akak join lagi insy-Allah nanti akak buatkan satu ye.

    tq, kak tirana.ni 1st time buat.budak baru belajar.ada org lagi kreatif dia buat lagi cantik.bagi saya yg tak creative ni dah berpuas hati dah :)

    ye Intan.mcm2 teknik ada.yg ni kira paling asas.mmg Cina dan tamadun Cina terkenal dgn membuat tembikar dan geng2 sewaktu dgnnya.Klu nak design modern or contemporary guna teknik lain tapi asasnya tetap sama.

  1. benludin
    September 23, 2008 at 11:54 AM

    kalau guna teknik 'beli kedai karangkraf' lagi cantik..haha

  1. INTAN RH
    September 23, 2008 at 2:29 PM

    shima, koi dah biasa dgn crafts ni, sjk 15 thn dulu lg koi dah berkecimpung dgn various type of crafts. Ada sorang usahawan cina, nama dia Janet...dia punye design cun-cun. Kilang dia kat Ipoh mali..

  1. intan
    September 24, 2008 at 8:22 AM

    Ben, karangkraf tu penerbit buku, bkn crafts....jgn tersilap ek ;)

  1. Purple Crayon
    September 24, 2008 at 11:00 AM

    hehehe,Ben nak buka karangkraf craft tu.:)
    best juge klu ada kedai sendiri kan yg ada jual 2-3 main items,org dtg atleast mknn ada,buku2 ada, handcraft pun ada.

  1. benludin
    September 24, 2008 at 2:47 PM

    haha..biasala...bm very poor..english the poorest..haha

  1. benludin
    September 24, 2008 at 2:52 PM

    best juga ada kedai buku ye...teringin juga nak berniaga...doa2 kan aku berjaya dlm arena perniagaan buku nanti...:)

    ....kalau jadi bisnes la...kalau tak,wa menoreh je la..

  1. Purple Crayon
    September 24, 2008 at 3:11 PM

    mmg best ada kedai sendiri lagi2 kedai, menggalakkan org baca,jgn hang jual komik dragon ball je dah le hehehe.okeh aku doakan hang berjaya jadi penoreh yang berwawasan hehehe.eh bukan skg hang bisnes cd ke :)

  1. benludin
    September 24, 2008 at 3:38 PM

    menoreh full-time...tokan vcd p/time lover jeh...

  1. ubilepih
    October 10, 2008 at 11:56 AM

    Sis..dulu2 selalu gak wa lepak pkan rabu tu..masa tu wa ada kawan budak kedah..dia budak aloq staq..

  1. Purple Crayon
    October 10, 2008 at 2:16 PM

    ooo....mesti hang selalu duk pulun makan pulut udang kat sana hehehe.masa kecik2 dulu selalu gak abah bwk jenjalan sana, masa tu duk butterwoth,pekena pulut udang sana mmg sedap.pakcik tu gamaknye dah tak juai situ dah kut.zamn kecik dulu, pekan aloq staq kecik je...ada satu stall tu juai sotong gantung..sotong kembang tuh cicah dgn sos dia ada kangkung sket.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu