Sesungguhnya pemanis makanan memaniskan hidup kita dalam menikmati makanan yang ada. Dalam banyak2 makanan tu, aku paling suka kek coklat dan cheese coklat. Kek2 yang dihiasi dgn dekorasi,warna2 yang menarik,kemanisan yang ada menambahkan kelazatan dan permintaan kek tersebut. Ada orang kalau dalam keadaan susah hati,tak selera makan bila dpt sesuap kek yang lembut dan manis akak membuatkan minda dapat berehat buat seminit cuma tapi ia tetap membantu,ada juga orang yg dalam keadaan tak puas hati,marah bila dapat hadiah kek cekelat dp org tersayang akan membuat ia tersenyum seketika.Bagi mereka yang amat menggemari kek seperti aku ni kadang2 terlupa akan amaran yang tersedia menanti,kandungan gula,protein yang berlebihan akan menjanjikan suatu yang amat digeruni suatu hari nanti. Namun, kemanisan dan kesedapan kek itu membuatkan ramai org terlupa kdg2 akan kemudaratannya jika dibandingkan dengan sebotol cuka....
Warna kehidupan manusia itu dipenuhi dgn warna-warna yang membawa pelbagai watak untuk dilakonkan. Skrip yang ada diubahsuai oleh tangan2 pelakon2 layar kehidupan di mana asal perjalanan lakonan itu telah ditetapkan oleh `DIRECTOR FILEM' yang Abadi. Lakonan di layar perak akan tinggal kenangan di hati setiap peminat utk menilainya dan mertabatkan darjat para pelakon. Namun, lakonan di layar realiti juga memberi erti sebuah kehidupan kepada yang memainkan watak2 itu mahupun yang menontonnya ataupun mendengar kisah itu samada gembira,sedih,mendebarkan dlln.
Sesungguhnya Allah s.w.t telah menjanjikan bahawa manusia itu diuji untuk kerana kasih sayangNya,yakinlah kita mampu melaluinya. Jika ia manis semanis kek coklat, ia juga kaan menjadi racun jika kita lalai dan leka. Jika ia masam dan tajam seperti cuka seolah2 tajamnya pisau belati menghiris2 hati kita,yakinlah Allah itu maha mengetahui.Tiap kejadian itu ada hikmahnya. Semasam2 dan setajam2 cuka itu ada kelebihannya. Sahabat2 yang disayangi,ku doakan agar kita semua diRahmati Allah di dunia dan akhirat....itulah sebaik2 kebahgiaan yang abadi.Moga Surah Al-Hadid dan surah Al-Bayinah menjadi antara surah2 yang sering dibaca di samping memohon taubat,ketabahan,petunjuk dan mengadu kepadaNya.

date Monday, October 13, 2008

6 comments to “Sesungguhnya...”

  1. benludin a.k.a Dato` SRK
    October 13, 2008 at 10:50 AM

    adehh..sakit mata ku.Rupanya2 baru ku sedar mata ku semakin rabun...haha

  1. Purple Crayon
    October 13, 2008 at 11:09 AM

    sorry la lato'...ok wa tukau itu kaler aaaa.

  1. azrie
    October 13, 2008 at 5:06 PM

    adakalanya hati yang leka itu perlu diuji...
    Diketuknya sementara untuk kita bangunkan...?

  1. Kak hanim
    October 14, 2008 at 12:14 AM

    Manis-manis gula ia beracun
    Pahit-pahit ubat ia penawar

    Tapi tak ada gula diri tak bermaya
    Terlalu banyak yang pahit diri merana

    Pandai2lah mengimbangi antara manis dan pahit

  1. Tirana
    October 14, 2008 at 7:41 AM

    Azwari..kak tirana minat sungguh cheese kek tapi cheese kek ni mahal sikit la...Sekali sekala boleh la makan..Kalau selalu-selalu aduhhhh..dapat penyakit nanti..hehehe

  1. Purple Crayon
    October 14, 2008 at 11:13 AM

    kak ani,betul betul betul kata ipin :).kak ani tak wat open house ke, blhe saya dgn az pegi lagi hehehe (tak malu betul).

    Az,kerana itulah manusia memerlukan sokongan sesama insan dan saling memperingati di samping mendapat sokongan dan bantuan dpNya yg Abadi.

    kak Tirana,tu tandanya kena buat sendiri pastu bg saya rasa hehehe.Kat kedai2 lagi2 bakery yg terkenal mmg mahal harganya,bkn setakat penyakit badan,penyakit kewangan pun melanda :).Ticer Az pakar buat tu...home made....boleh amik order tak lagi az? ;).

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu