Hari ini hari Jumaat.Ramai org hepi dgn hari jumaat ni...apa sebab ye?Antara sebab-sebabnya ialah, inilah hari terakhir bekerja bagi sebahagian masyarakat Malaysia,hari ini hari separuh hari kerja,hari ni workload tak bnyk, hari ni maybe releks sket,hari ini hari terakhir dlm minggu untuk plan nak wat ape pada hari sabtu dan ahad,hari ni bleh kg lepas keje,bleh bwk anak2 dan family gi jenjalan lepas keje dan lelain sebab.

Hari Jumaat ni jugak ada setengah tempat kerja, lunch lebih lama dp hari2 lain so bleh la gi shopping dan lelain aktiviti hehehe.Namun, Jumaat nilah jejaka Muslim malaya kena pi solat Jumaat....hari jumaat gak ada org jadikan sebagai hari utk memakai pakaian lebih sopan berbanding dp hari lain.Malah yang bukan beragama Islam pun ada yg akan memakai baju kurung bagi si perempuan berbanding dgn yg melayu dan muslim.Kadang2 aku terfikir gak hari jumaat ni adakah hari utk berbaju kurung? Mulia sungguh hari jumaat pada pandangan mata2 manusia ni....tapi sejauh mana pemahaman ini?adakah hari ni pengecualian untuk melakukan aktiviti2 yg kurang baik?hari untuk jadi lebih baik?

Bagi aku....hari ini aku rasa lega sikit bukan sebab kerana ia adalah hari Jumaat tapi sebab waktu dlm kelas lebih pendek dp hari2 lain dan bebudak aku akan buat aktiviti kelas hari ni, so lebih fun :).Apepun moga amalan yang dilakukan mendapat keberkatan Ilahi.

date Friday, October 10, 2008

4 comments to “JUMA'H BAROKAH”

  1. Anonymous
    October 11, 2008 at 1:38 AM

    Di pagi Jumaat aku meratap...
    Mengenang dosa yg pernah di buat...
    Zikir di paut, darah menyelinap..
    Tubuh menggigil, hati terubat...

    Cahaya menyuluh kedalam hati...
    Mengejar pada Nya aku berlari...
    Di Kau ku rindu, Di Kau ku cintai...
    Mengharap selalu berada disisi...

    melerai seruan menanggung kecintaan...
    Rindu pada Mu tidak lah sepi...
    Engkaulah tempat pengaduan dan permohonan...
    Mengisi hatiku kekayaan hakiki...

    Ada yg sindir, ada ketawa, ada yg suka...
    Nadi berdenyut kemabukan cinta...
    Cinta hakiki, bukan dibuat bukan direka...
    Jiwaku pada Mu, kasih ku pada Mu yang Maha Esa...


    peronda malam

  1. ubilepih
    October 11, 2008 at 1:35 PM

    Gua selalu ghidukan mlm jumaat yg baroqah;)

  1. Purple Crayon
    October 13, 2008 at 8:04 AM

    tq peronda malam.
    ubi, tiap malam akan jadi barokah jika diisi dgn pengabdian kepadaNya.:)

  1. Kak hanim
    October 14, 2008 at 12:20 AM

    Dimalam jumaat itu
    Aku terima call dari Mekah
    Sahabat ku kata
    Ramainya orang buat umrah
    Sholat terawih malam tu
    Dia cuma berdaya di dataran Masjidilharam saja
    Itu dah nasib baik katanya
    Kerana terlalu ramai orang
    Setiap penjuru
    Walau di luar persekitaran
    dipenuhi orang sembahyang

    Kawan yang lain juga beritahu
    Malam Jumaat tu di Mekah
    Kami sholat Terawih
    Dalam Masjilharam tanpa sujud
    Ramainya orang. sehingga tidak ada ruang

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu