Berita terhangat dan terpanas di pasaran.Ia bermula apabila berita itu dimasukan ke dalam ketuhar gelombang mikro petang semalam dan menjadi bertambah panas malam semalam.Kepanasannya telah membahang melalui kaca tv, tv3.Pagi ini, berita itu telah menambah suhu kepanasannya di dada akhbar pula.

Petang semalam pulang dr kerja, aku dpt sms dp salah seorang shbt baikku memberitahu yang Kerajaan Perak yang dipegang oleh angkatan PKR,DAP dan PAS telah bergoncang.Em...apa hal ni yop...cemana boleh jadi macam tu?Apasai tak jaga betul2 bila dah dpt sesuatu..ni kan dah putih mata tak putih tulang.Sian pulak aku nengok MB Perak terkontang kanting la nak menjawap pertanyaan yg diberikan oleh ramai pihak samada tak puas hati atau hendak tahu lebih lagi tentang apa yang berlaku.

Sekarang ni bergantung kpd keputusan dan pertimbangan Sultan Perak.Persoalannya patutke diberikan kpd satu pihak lagi yang menang ataupun election?Pandangan peribadi aku lebih baik election, kali ini pilihlah orang yg betul2 ikhlas nak memimpin dan membantu rakyat.Kedua2 pihak kerajaan dan pembangkang perlulah menapis,filter, kaji dulu siapa org yg nak dipilih untuk menjadi calon2 mereka.Tapi, election ni bnyk wang rakyat habis oooo.Ape pun, election je lah pakai duit party dan org yang bertanding hehehe.

**********
ni aku update apa yang telah diputuskan oleh Sultan Perak.Nampaknye BN ambil alih kuasa.Aduhai sianlah MB Perak.Aku rasa MB ni tak berapa pandai amik hati Sultan tu jd mcm tu.Aku ingat Sultan nak perkenankan another election.Tulah yg memandai buat keputusan membubarkan Adun tanpa bincang dgn ahli2 dlm kabinet dia dan Sultan tu kenape...kan dah berakhir mcm ni.Jgnlah membelakangkan Sultandlm hal2 berat dan penting mcm ni.Mana tak kecik ati kwn.Nampaknye adalah kumpulan yang bergendang suka makan satay meraikan kejayaan ini....emmm...just wait and see what is the impact of this incident on the Malaysians especially `warga Perak'.

date Thursday, February 5, 2009

2 comments to “Yop..apa dah jadi ni?”

  1. benludin
    February 5, 2009 at 10:44 PM

    PKR masih ada simptom UMNO nyer...mudah dibeli

  1. Purple Crayon
    February 6, 2009 at 8:06 AM

    hehehe itulah lompat si katak lompat, aku pinjam term dlm blog hang tu ben :)

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu