Jepun ni mmg cemacam idea depa dlm menghasilkan produk2 baru menggunakan teknologi canggih depa tuh. ni depa cipta pulak mesin pengimbas senyum khas untuk pilot ketapi depa untuk melihat berapa manis senyuman depa ni. bagus gak kan, sebab senyum yg ikhlas dan manis ni boleh membuat dunia pagi bagi mereka yg bekerja dan petang time balik ke umah akan rasa tenang. aku rasa bas mini yg masih ada di selangor dan kl ni patut ada mesin pengimbas ni ataupun buh kat tiap lorong2 umah merpati dan umah bukan merpati ni. jiran2 skg pun dah terlalu busy dan penat tuk memberi sebuah senyuman.

date Thursday, July 23, 2009

2 comments to “ukur senyum, jum....”

  1. Tirana
    July 24, 2009 at 4:24 AM

    hehehe..mesin pengimbas senyum boleh detect tak samada senyum tu ikhlas atau tidak..or boleh kesan tak samada itu senyum kambing atau senyum kuda? hehehe.. macam-macam orang jepun ni ye..kreatif betul otak diorang..

  1. Purple Crayon
    July 24, 2009 at 8:13 AM

    hehehe.atau pun senyum tertelan buah petai ye kak.depa mmg pelik2 daya pemikiran, ape pun it makes sense....negara dia yg dikatakan cukup beri hormat pd org lain pun dah curious soal senyum ni.kat malaysia nia kak, org jual kueh, mknn/ barang pun susah nak senyum padahal senyum tulah menarik pelanggan.

    yg bekerja di kaunter2 pun kita nak senyum kat depa pun takut nengok muka tanpa senyum tuh.yelah seharian keje kat kaunter mestilah letih dgn kerenah2 pelanggan. takpa buh je mesin tu....klu depa penat senyum, mesin tu leh ulang tayang senyuman manis sebelum ni.sejuk hati pelangan :)

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu