bulan ini penuh kemuliaan dgn kehadiran Ramadhan al-Mubarak.
bulan ini juga lahirnya tanggal 31hb di mana tiap kali tarikh ini maka :-

bergemalah teriakan MERDEKAAAAA di dataran MERDEKA

berkumpullah ramai2 umat manusia tak kira bangsa, agama di tempat2 yg ditentukan menunggu detik-detik jam 12 malam

bergembiralah insan2 anak2 Malaysia ni kerana CUTIIII.....termasuklah aku....balikkk kampunggg ooooo balikkkk kampunggg

indahlah bandaraya, jalan raya, kampung2, rumah2 kediaman hatta motor2 mat rempit pun dipenuhi jalur2 gemilang yg berkibar megah tak kira apa size nye

berlumba2 lah rakyat Malaysia untuk memaparkan kesetiaan dan kecintaan terhadap negaraku tercinta ini dengan usaha dan produk masing2 hasil kekreatifan diri.....baju jalur gemilang, songkok jalur gemilang hatta pertandingan masakan pun, ada ikan kukus jalur gemilang.

apepun cara yg digunakan moga kesedaran itu biarlah menapak kekal dan mampu mencipta sejarah baru dalam melahirkan insan Cemerlang di dunia dan akhirat. jangalah hanya ia dilaung2kan untuk seketika dan hilang ditelan angin sehingga tanggal 31 ogos menjelma lagi pd tahun berikutnya.

tanggal 12 malam insan rakyat Malaysia gembira.....
tanggal 12.01...tiap2 tahun dilaporkan bermulah segala gejala tidak sihatnya mengalahkan isu selsema babi.

marilah kita sama2 solat hajat, berdoa kpd Ilahi agar diberi Hidayah dan meneruskan perjuangan kita di jalan kebeneran dlm memahami apa erti KEMERDEKAAN sebenarnya. Al-Fatihah kepada mereka. insan Muslim yg berjuang demi agama , negara dan bangsa walaupun nama mereka tidak dipaparkan di persada dunia, world book record hatta buku sejarah SPM. Moga mereka ditempatkan bersama org2 yg soleh dan solehah.

date Friday, August 28, 2009

5 comments to “MERDEKAAAAA.......”

  1. shazanaosman
    August 29, 2009 at 3:34 AM

    epinyer dia blh blk kg...hehhe..

  1. ubilepih
    August 29, 2009 at 12:54 PM

    Sama sama kita memerdekakan diri.jgn salah kibar bendera..ha..ha..ha

  1. INTAN RH
    August 31, 2009 at 10:14 AM

    Koi gembira, tiap kali org countdown 31 Ogos, koi dh selamat lelap... :)

  1. Anonymous
    August 31, 2009 at 8:50 PM

    hehehe, isnin nuzul quran cuti lagi....emmm nak balik lagi ke tak ni hehhee.jum balik kg saya.

    ubi, kalau boleh wa nak letak semua bendera dp segala pelusuk dunia kat depan umah wa...barulah satu dunia bukan setakat satu Mysia jek.

    kali ni, detik 12mlm saya dlm bas bermula perjalanan dp kg ke umah mmg terus lelap zzzz.
    p.c.

  1. Kunang-Kunang
    September 3, 2009 at 12:00 PM

    harap rakyat malaysia merdeka zahir, batin dan pemikiran.

    k hanim

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu