emmm....kes bakar jalur gemilang oleh sebilangan rakyat indonesia di negara mereka itu bukanlah pertama kali berlaku.tak puas hati je, ada je isu...maka jalur gemilang menjadi mangsa. aku bukan nak ckp isu ni sebab ia adalah jalur gemilang...tak kisah le jalur ke tak tp itulah bendera Malaysia bendera kita....kenapa pulak senang2 je nak bakar tunjuk protes. kerajaan dia buat apa?cuba kalau ada rakyat Malaysia buat mcm tu forsure pak mak menteri kita dah pi negara tu mohon maaf...silap2 bila check yg bakaq tu bukan org Malaysia pun....harap tak jadi la mcm tu kan sebab org Malaysia ni bijak, cerdik, pintar boleh fikir dgn akal sebelum bertindak, ada iman, ada values, baik pd org (lebih2 lagi org luar), sabar.....tapi biarlah bertempat.

aku mmg emo sket bila nengok org luar sukati je protes mcm tu...mcm biasa Malaysia sentiasa berhemah dgn org luar. wei...bendera jgn main2 oooo.....aku mmg emo nih.

date Wednesday, September 2, 2009

8 comments to “Oh jalur gemilangku...”

  1. Kunang-Kunang
    September 3, 2009 at 11:58 AM

    Muka lupa shima negara nilah yang menyuap rezeki kepada sebahagian besar rakyatnya.

    Keburukan kita mereka nampak keburukan perangai orangnya disini yang menyusahkan kita buat2 tak namnpak. Dasar bringset.

  1. Anonymous
    September 3, 2009 at 1:31 PM

    uiks kak Ani....bringset orang2 mcm ni kan kak.takper kak rakyat malaysia ni berhemah...buat le apa pun takpa aihhhhhhhh.
    p.c.

  1. Anonymous
    September 3, 2009 at 1:32 PM

    kak, depa ni muka lupa betul...nampaknye depa dah join the group `melayu mudah lupa'.
    p.c.

  1. benludin
    September 3, 2009 at 4:40 PM

    bukan bendera je kena bakar...website byk kena hack..http://gomalaysian.blogspot.com/2009/09/malaysian-website-under-attack-by.html

    (tak salah indon 100%..org kita pun ada buat silap.berbaik2lah dgn negara jiran.mungkin ini pengajaran utk malaya)

  1. Anonymous
    September 3, 2009 at 10:22 PM

    tq for the web site, Ben.
    indon mmg tak salah 100% tapi yg bakaq bendera tu mmg tak de adab.tak tau nak hormat negara lain.aku rasa kita ni dah terlalu baik pd org luar...

    maaf la ben, ni pndgn wa la, mmg ada individu org mysia yg tak baik tp secara keseluruhan kerajaan kita sentiasa terlalu berbuat baik pd org luar as a whole.tengok je la kes jerebu tiap thn sebab pembakaran terbuka di indon.cuba kalau mysia yg buat gitu sure dah byr pampasan berpuluh ribu ringgit.ada kita bakaq bendera depa,maybe ada yg individu buat tp ada ke yg bakar depan konsul depa?
    p.c.

  1. Ubi bali
    September 4, 2009 at 12:33 PM

    Juga jgn tunjuk perasaan dengan mengusung kepala lembu...ha..ha..ha.nanti orang Bali marah

  1. Anonymous
    September 7, 2009 at 5:12 PM

    hehehe...Ubi, betul kata YB Ludin tu kena berbuat baik kpd semua cuma kdg2 sebagai manusia biasa perasaan ni tergurisa, terhiris, tercincang jugak dgn insiden mcm ni.usung Gedung Kartun lah ok ....;)
    p.c.

  1. ubilepih
    September 8, 2009 at 4:23 PM

    Jgn kita membenarkan kebodohan(Pijam cakap AJ)

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu