Air terjun Lata Tembakah, Terengganu

Air Terjun `Chlling Waterfall', Kuala Kubu

Air Terjun Gunung Ledang
*gambar2 ni aku amik dp sumber pak internet.tq ler.
koleksi gambar2 aku sendiri takdak pc ni.

lama tak pergi jln2 lepak2 kat ayaq terjun
sebab lama juga dah tak join aktiviti mencintai alam ni
nampaknye kena plan jugak ni....
supaya dpt menyegarkan badan...
demam2 mcm ni....teringin sgt nak pegi
ayag terjun dan sungai yg tak dpt aku lupakan ialah
air terjun `Chilling waterfall' kat kuala kubu,
lata tembakah kat Ganu
dan jugak sepanjang trekking kat ledang dulu.

ingat lagi masa zaman belajar dulu group aku bwk ke lata tembakah.
punya la nak jauh dp orang ramai....terpaksa la hiking ke atas sket
betul2 isolated tempatnya....cantik, aman damai
balik ke kampus...mlm tu nak tidur ada le kena ganggu sket....

baru2 ni kwn2 ajak pergi lagi ke ledang bwk stnds ...aku dah lama serender
tak larat dah.....ingat lagi masa gi dulu aku demam juga
tapi tak sampai hati nak tarik diri...sebab ada pljr2 perempuan yg ikut
nak overnight kena ada gak staff perempuan ikut
masa hiking tu rasa dah tak larat sgt...bebudak2 tu bg semangat hehehe
kesegaran air terjun yg ada sepanjang jalan tu mmg bagi aku rasa ada
tenaga dan segar sikit
emmmm tengok calendar..lambat lagi nak cuti panjang ni emmmm.........

date Thursday, February 4, 2010

7 comments to “dinginnya air terjun...”

  1. Miecyber @ Sudu
    February 4, 2010 at 4:07 PM

    Memang mengasyikkan kalau lepak berhampiran kawasan air terjun.

  1. IKRAB family
    February 4, 2010 at 5:22 PM

    yer betoi.Lagi best kalau dpt makan nasik, ikan masin goreng, sambal belacan peghhh cukup dah...mmg besttt.
    p.c.

  1. ubilepih
    February 9, 2010 at 12:41 PM

    dengar ratibzikir ayaq terjun tu therapi jiwa..

  1. IKRAB family
    February 9, 2010 at 4:13 PM

    betul tu bro..wa jeles la sapa2 yg gi hiking lagi2 ke ledang tu emm ;)
    p.c.

  1. ubilepih
    February 10, 2010 at 12:40 PM

    Insy nanti orang tu akan kirim gambar ledang kat lu kut :)..atau mana tau dia jumpa lu punya athur kat sana..ahak..ahak

  1. IKRAB family
    February 10, 2010 at 1:47 PM

    hahaha...arthur wa suka hiking ker...okeh wa tunggu sapa2 yg sudi nak bg gambaq ledang tuh. wa rindu ayaq terjun kat situ.sunguh fresh dan cantik pemandangannya.
    p.c.

  1. IKRAB family
    February 10, 2010 at 1:47 PM
    This comment has been removed by the author.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu