Hari tu kat entry sini aku ada tulih pasal komuter coach khas tuk ladies je kan.
kemudian skg dah ada idea utk adakan coach khas tuk wanita untuk lrt putra pulak.
awal smlm aku naik komuter ke kl dr subang...ni crite dia.
bila ketapi sampai...aku terus bergegas ke coach yg ada tampal kata2 khas tuk ladies only.aku tersenyum riang....terbayangkan semua pompuan je dlm coach tu..aku bukan la feminist cuma nak elak dp bersesak dgn kaum adam.bila masuk je, serta-merta senyuman aku hilang melihat ada beberapa spesis lain dlm coach tu. then bila coach tu berhenti kat satu stesyen...ada dua lagi spesis yg dilarang berada dlm coach ini masuk....sorang tu duk sebelah aku...sorang lagi duk sebelah sorang adik ni.aku nengok adik ni dah tensyen.Aku pun menegur jejaka sebelah aku bagitau ni coach khas tuk wanita je.dia mcm terkejut dan mcm nak gi coach lain. aku ckp la train dah jalan pun nak kuar mcm mana.duk je la.then aku berinjak ke seat rapat dgn adik tu.


Adik 1 : Kak, orang kita ni memang teruk la.Tak ikut undang2.
Aku : Depa tak tau baca kut apa yg ditulis kat dinding.
Adik 1 : takkan tak tahu baca.Saja perangai macam tu.
Aku : Depa kena pi tadika balik.
Adik 1 : Kalau kat negara org..boleh plak ikut rules.Org luar pun sama je. Kat sini
ikut suka dia je.(aku nengok ada 2-3 org luar negara.....selamba je muka dia...then masuk pulak couple...pakwe/suami dia pun selamba je)
Aku : Boleh land kan.Buat le apa saja.Maybe, depa tak perasan kut.
Adik 1 : Alaa saya yg 1st time naik coach ni boleh nampak sign tu kat pintu luar.
Aku : Takpe la dik.Sampai kl sentral, adik buat aduan ye.

Sampai ke stesyen Bank Negara...aku gi buat aduan kat kaunter.Kata si staff tu dia memang dah nampak tadi dan akan ambil tindakan.On the way balik...ada lagi jejaka2 dlm coach khas tu.Sampai di kl sentral....polis buat spot check dan minta jejaka2 ini keluar secra terhormat.Wanita sebelah aku dukung anak lelaki dia berumur 1 thn lebih.Dengan senyuman dia kata kat anak dia dan aku "Man ni mcm mana pulak". hehehe.
By right tak boleh la kan...kalau ikut kata2 tu: ONLY FOR LADIES. Maka `he-she' pun tak boleh la.

Sebenarnya aku boleh je duk dlm coach yang utk lelaki dan perempuan asalkan tak berhimpit2 bersesak.Tapi bila dah dibuat sesuatu seperti coach khas...jadi hormatilah ia. Itu je.Kalau tak, baik tak payah buat ye tak.

date Friday, July 16, 2010

2 comments to “For ladies only....ya ka?”

  1. Kunang-Kunang
    July 19, 2010 at 3:28 PM

    Jejaka-jejaka muka tak malukan.

    Biasa tuh.

  1. IKRAB family
    July 20, 2010 at 7:39 AM

    hehehe.depa tak perasan kut kak.bersangka baik.rasanya kena ada cip kat pintu tu boleh kesan identiti gender :)
    p.c.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu