aku taktau dah nak kate apa....yg boleh aku kata....nilah benda yg sama bila aku kena deal dgn org gomen ni. sorry la pd shbt2 yg keje dgn gomen. aku hanya nakluahkan rasa tak syoknya bila kena deal dgn org2 mcm ni dan kena lalui perkara yg sama. awai2 aku dah call pihak berkenaan. nak fax, depa kata hantaq post. aku post ekspress, harini hantaq, esok sampai. seminggu aku follow up, depa taktau surat tu pi mana.then sorang tu suh aku fax.kan baguih klu awai2 depa termia sgnd aku tuk fax surat tu. dah fax. tak dak ape2 info dp sana. aku call buat follow up. okla org yg incharge bg cdgn tuk pogram di sana tp katanya aku kena hantaq surat ke HQ pulak.

awai2 dulu dah aku tanya nak cc atau terus ke HQ, kata org tu(org lain) tak payah sbb pogram tu di tempat tu. masa berjalan. aku buat keje awai akhirnya lmbt gak jadinya. aku call HQ last week, ada org tu suh fax surat. aku fax dan print repot kata pihak sana terima. call pagi ni, org tu pi kursus, org yg patut aku hubungi takdak. org lain plak chek2 katanya takdak pun terima fax. suh fax lagi sekali. aku pun fax la surat. call balik org tu kata terima tp katanya no fax tu patutnya no lain. laaa dah depa bg kat tu kat aku...tak kan aku reka kut.jadi dia bagi no fax yg lain pulak. then, dia kata patutnya bukan berurusan dgn bhgn tu kena deal dgn bhgn dia.....aku risau la pogram dah dekat...katanya lagipun aku hantaq ke HQ pun tak awai sgt.

aku kata la...dah hantaq awai2 dah kat tempat tu......aku buat keje awai tau....hampa yg jadikan benda ni last minute.dah le staff2 tu asyik bagi info berbeza. dah tu, kata org ni, aku kena isi borang online pulak and fax kat no kedua yg diberi tu. ni aku serach online dah takdak pun borang tu.aku dah cari2 merata2 tempat dlm laman web tu...takkan mata aku tak nampak kut.aku call HQ tadak sapa angkat. last2 org tu angkat bg no lain pulak katanya org yg deal dgn aku tadi di tempat satu lagi bukan di HQ.aikks mcm mana bleh jadi mcm tu....padahal tadi aku call guna no yg pertama tu.

emmm........aku pun call no kedua tu takdak sapa angkat. call tempat yg patut aku buat pogram dgn students..pun tadak org angkat.last2 ada sorang angkat, dia kata org yg aku cari tu bukan di situ. lepaih tu dia kata kena call tanya org HQ..awat tak tanya org HQ. pas tu katanya org yg aku cari (aik..tadi kata takdak) sebenarnya kat bhgn pengankutan tadak kaitan dgn urusan ni. `awat contact bhgn pengangkutan, sapa suh contact no tu?'. aku jwp dgn hemah aku yg tinggalberbaki tu.."puan, saya bukan reka no ni malah saya tak reka nama tu....org HQ yg bagi no tu dan nama tu'. dia kata lagi..lain kali apa2 urusan terus ke HQ.maleh dah aku nak layan...puan,tuan,encik,cik,.....aku ni dah buat semua yg hampa2 ckp awai2 dulu. mungkin satu ja yg aku belum buat....habaq kat hampa aku ni Dato' ke tan sri ke apa ka...weiii tu tak baik...dah kira menipu sebab title tuk aku ni hanya wanita angun ja. aku bukan saja2 nak naik angin....tapi tolongggggggggggglah aku ni bnyk lagi tempat lain boleh pi tapi aku nak promote tempat ni dan bantu stndts labih apaham apa yg dipelajai. aku dan bantu Malaysia laaaa...awatnya menyusahkan perkara yg mudah?aku tau la bnyk pahala bila bnyk buat kerja kalau tak merungut..tp cubalah buat kerja dgn efisyen.pastikanlah semua staff yg terlibat bagi info yg sama. aku ni org Malaysia nak tlg rakyat Malaysia nak bantu Malaysia gak.

ni hanya tuk mereka yg terlibat saja.ni hanya luahan hatiaku yg memang tak puas hati dgn sekumpulan ini....dp dulu sampai skg klu berurusan dgn pihak2 g. ni ada je yg jadi mcm ni. aku tau ramai lagi depa yg keje kat gomen tu baguih2 dan efisyen.ni hanya tuk depa yg terlampau efisyen saja.jangan asda sesapa shbt yg terasa kat sini.aku hangat betoi ni......uihsss first time luahan hatiku 100% dlm loghat utara hehehe...sabaq2. Inni asumu fi hazal yaum....aku pose nih....nak minum ayaq milo pun tak bleh ni bagi sejuk sket hati ni hehehe.

date Monday, July 20, 2009

4 comments to “awatla suka sukarkan sesuatu yg mudah”

  1. shazana
    July 21, 2009 at 1:49 AM

    hehe..aiyyakk..sian btol..lu x,blh ler sy tlg hidangkan milo ais..kasi sjuk cket bdn..:)

  1. Purple Crayon
    July 21, 2009 at 8:11 AM

    hehehe..okeh berbuka nanti wat milo aiss satuuuu ;)

  1. Kunang-Kunang
    July 21, 2009 at 4:04 PM

    Biasalah tu. Kak ani sampai sekarang tak settle income tax. Tiap kali pegi nak bayar, kata tak boleh kena isi borang tahun sekian2, bawa statement gaji sekian2, pening. Akhirnya gasaklah. Tunggu jerlah dia bagi surat suruh bayar.

    Hari tu beria2 bawa duit nak settle dia tak nak terima.

  1. Purple Crayon
    July 21, 2009 at 5:11 PM

    ye ke kak? awat jadi lagu tu.lain kali akak tape apa org tu kata next time pergi kaunter suh staff incharge dengar dulu tape tu sebelum kata ape2 kat akak.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu