Mufti Rusia komen ayat pada kulit bayi.
GAMBAR menunjukkan ayat al-Quran muncul pada kulit Ali.
MOSCOW - Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.
Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.
Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestan dan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.
Salah satu ayat itu bermaksud: "Allah ialah Pencipta segala yang ada.".
Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.
Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya. - Agensi
Ini tambahan info mengenai kisah di atas yg aku amik dp link yg diberi oleh Bro Ben.Tq so much Bro.
Ali Yakubov is a medical mystery. Doctors and family deny any person is responsible for it and that there is no one writing on the boy’s skin – nevertheless, words from the holy Koran mysteriously appear on his skin.
The word Allah appeared first, on Ali’s chin soon after his birth. Ali was born prematurely with a coronary heart disease and transparent skin which revealed his intestines. At the time doctors warned that he may only live 2 or 3 days.
In another twist, his mother, Madiana, complained to doctors that she could ear him crying before his was born. Doctors dismissed this out of hand but Mr. Ahmedpasha Amiralaev, a chairman of the Sagida Murtuzalieva Charity admitted that by the late term even the doctors themselves admitted that it seemed to be the unborn baby that was crying.
Ali has become a religious sensation in Russia. It has been reported that new Koran Arabic script appears on the back of his legs and hands (sometimes his stomach and head) before fading after a few days. Madiana says the boy reaches upwards of 40 degrees centigrade during these appearances.
In Pure Spirit
What do you think of this report? There are certainly photographs of the poor boy with writing on his skin… but how is it getting there?
**************************
Subhanallah.Allah hu wa'lam bissowab.
p/s: kalau shbt2 nak tahu apa org bukan Islam yg tak suka dgn hal ni komen...boleh nengok kat entry tu baca kat link ni
credit to Bro Ben ;)
Memang la ada je org yg nak menidakkan kebenaran Islam ni. Kalu boleh depa sendiri yg nak keluar fatwa dulu. Contoh dulu2 tolak kebenaran Qiamat, skg berlumba2 depa nak buktikan bila kiamat dan sibuk nak cari tempat dan planet baru utk manusia hidup. Siap buat kajian kalau boleh elak apa yg boleh menyebabkan the end of this world.

date Thursday, October 22, 2009

6 comments to “Antara kebenaran dan Amaran Allah kpd hamba2Nya.”

  1. ubilepih
    October 22, 2009 at 2:12 PM

    Subahanallah

  1. benludin
    October 22, 2009 at 2:17 PM

    menarik...


    cuba baca komen org2 kapir kat sini.

    http://words.inpurespirit.com/1491/ali-yakubov-the-russian-boy-with-the-koran-on-his-skin/

  1. Anonymous
    October 22, 2009 at 4:01 PM

    Bro ubi, lagi jelas dan benar, Allah itu Maha berkuasa.

    Ben, tq 4 da link.Kalau ada lagi link2 yg berkenaan tepek kat sini yer bro.
    p.c.

  1. Anonymous
    October 22, 2009 at 4:21 PM

    Ben,aku tepek link tu kat entry aku tu yer. Tq again Bro.
    p.c.

  1. kz
    October 27, 2009 at 11:57 AM

    kak dah tgk youtube tapi tak faham plk lah cakapnya..

  1. Anonymous
    October 27, 2009 at 1:31 PM

    ye kak zeem.sihat yer kak.lama tak jumpa kat blogging park nih ;)
    saya baca komen2 yg diberikan oleh org ramai tu ada yg menidakkan kebenaran kuasa Allah.
    p.c.

smile always...

smile always...

SHOP ON LINE

SANTAPAN UNTUK HARI RAYA, TEMPAHAN KEK & COOKIES (HOME MADE).
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji

(guna burter/mentega)

Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :

email : shima_cute@yahoo.com

sample juga boleh dihantar.

Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese

Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis

Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau

Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila

Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila

Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila

Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry

Kek Lapis Pandan – perasa pandan

Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila


Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;

Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat

Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese

Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA

KEK LAPIS SARAWAK- HOME MADE - UTK SANTAPAN HARI RAYA
Tempahan dibuka Sehingga Seminggu Berpuasa

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)

HOMEMADE TART (TART NENAS/BLUBERRY)
TEMPAHAN DIBUKA

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu

Manis-manis kek cekelat, manis lagi senyumanmu