kalau dulu2 malam 7 liku satu kewajipan depan rumah2 ada pelita
dalam bulan Ramadhan ramai yang bertarawikh di masjid
pagi2 raya pun dah ramai yang ke masjid untuk solat Sunat Aidil Fitri
ada jugak yg masa tu barulah kelam kabut nak bayar zakat fitrah
kelam kabut jugalah ajk Masjid yg bertugas
lemang dan serunding daging menjadi hidangan wajip bagi rata2 orang utara
ada yg makan lemang dengan rendang pedas ayam atau daging.
rendang ostrich belum aku penah mkn lagi...ada ka org buat yer
rendang pedas arnab aku pernah rasa dulu2, kwn mak aku buat....tp tak termakan, agaknya teringat arnab tu jinak mcm kucing kut
tokey2 lemang maka bertungkus lumus la membakar lemang
kalau dulu2 kat tepi2 jalan ramai org jual lemang
sekarang ni kat kwsn aku dah kurang sket sbb ramai yg balik ikut highway
ketupat daun palas juga ketupat asasi org utara
ada org suka masukkan kacang atau jagung
aku suka yg original mak aku buat
ketupat nasi ni pulak selalunya femes di bhgn pantai timur dan selatan
raya tahun ni abah aku ckp kita ubah tradisi, tak buat ketupat daun palas..tukar dgn ketupat nasi himpit..mkn dgn kuah kacang dan rendang pedas ayam...nyummmmyyyy
baju untuk raya bermacam2 fesyen dan kaler ditempah oleh rata2 orang kita ni
ada yg dah 3-4 bulan awal tempah takut baju tak sempat siap
aku?mcm biasalah tak penah ada baju khas tuk raya huhuhu.....pakai la baju yg mak aku buat beberapa bulan untuk baju keje yg lalu yg belum aku pakai hehehe
5 comments to “AIDIL FITRI AL-MUBARAK...”
-
September 17, 2009 at 11:30 AMketupat...emmmm...lama dah tak makan semenjak arwah mak da tak ada:( ubi
-
September 17, 2009 at 12:04 PMtq Intan, seminggu koi bercuti,seminggu jugak PC koi berehat.
selamat beraya :)
p.c.
-
September 17, 2009 at 4:12 PMorg pahang ada ketupat juge yer. koi ingat lemang.apepun 1 malaysia hehehe.
upahle org buat dpt gak mkn ataupun hang pi attack umah ben suh dia wat ketupat :)
selamat raya ubi, jgn sedih2.
p.c
-
September 21, 2009 at 7:15 AMWah seronok yer dapat beraya di kampong. Tahun ni nampaknya kami sekeluarga beraya di Shah Alam jer lah.
smile always...
SHOP ON LINE
*tempahan dibuka -
Tart Nenas (berbentuk hati) - RM22 - 50 biji
(guna burter/mentega)
Kek Lapis Sarawak (home made) :
Set Deluxe : 1 biji (1/2 kg) - RM28.
Pembelian untuk 5 biji ke atas - RM25 tiap satu kek
Juga untuk penghantaran di luar KL dan selangor.
Tempahan atau pertanyaan :
email : shima_cute@yahoo.com
sample juga boleh dihantar.
Kek Lapis Bluberry – perasa bluberry dan cheese
Kek Lapis Chocolate Almond –coklat, pandan dan almond
Kek Lapis Sweet & Sour – perasa pandan dan masam manis
Kek Lapis Chocolate Orange – perasa coklat dan limau
Kek Lapis Chocolate Vanila – perasa coklat dan vanila
Kek Lapis Horlicks – perasa pandan,strawberry dan vanila
Kek Lapis Stawberry – perasa strawberry dan vanila
Kek Lapis Tembikai – perasa vanilla, pandan dan stawberry
Kek Lapis Pandan – perasa pandan
Kek Lapis Keladi – perasa keladi dan vanila
Set Premium
1 biji – 700gm
*harga promosi = RM36
(harga pasaran = RM46-48)
Antara kek lapisnya adalah;
Kek Lapis Buah Campuran – perasa vanilla dan buah campuran
Kek Lapis Chocberry – perasa strawberry, coklat dan vanilla (corak batik)
Kek Lapis Vanilaberry – perasa berry dan vanilla (bercorak dam)
Kek Lapis Roll – perasa strawberry, vanilla (corak batik)
Kek Lapis Cadbury – perasa vanilla dan coklat
Kek Lapis Prune – perasa pandan dan prune
Kek Lapis Cheese – perasa coklat, vanilla, cheese
Kek Lapis Rempah – perasa rempah tradisional
September 17, 2009 at 8:38 AM
Selamat hari raya cik PC, jgn lama sgt tutup PC hehe :D
maaf zahir dan batin